Så tillagar du fisken du fångat

Posted On By david
Efter en dag på sjön så är det troligt att du kommer hem med en ganska rejäl fångst. Men även den mest inbitne fiskaren har inte alltid koll på hur man tillagar fisken. Framför allt om du har en ganska varierad fångst så skiljer sig också tillagningssättet markant. Så vi ger dig lite tips på hur du tillagar fisken, vad du ska tänka på och vad du kan servera till.

Ha detta i åtanke

För att fisken inte ska bli torr så ska den tillagas långsamt. Gärna under en längre tid på en temperatur mellan 75-90 grader. Detta kan du göra genom att tillaga fisken i ugn, vira in den i aluminium för en jämnare tillagning eller steka fisken på en lägre värme. Om du steker fisken alldeles för hårt så kommer detta resultera i att fisken tillagas väldigt ojämnt och smaken kommer också påverkas.

Råvaror som passar perfekt

Potatis är en råvara som verkligen lyser och passar perfekt till både sill, lax och annan typ av fisk. Dessutom är ris väldigt bra att kombinera tillsammans med en smörsås. Har du svårt att tillaga ris på ett bra sätt så kan du alltid investera i en riskokare av passande storlek. Du kommer då få perfekt ris varje gång.

Men utöver detta kan du även satsa på flera andra tillbehör. I grönsaksväg så fungerar sparris perfekt eller grillade grönsaker. Dessa kan du tillaga i ugn, grilla över eld eller till och med tillaga i din airfryer. Sedan är det bara att servera allting på ditt köksbord.