Så grillar du din fångst till perfektion

Posted On By david

Nu när du har kommit hem med den där firren som äntligen nappade, hur passar det sig bäst att tillaga den? En stor favorit är grillad hel fisk. Ja, du läste rätt! Som du kanske har hört förut säger experterna att man blir både intelligentare och får bättre syn av att äta fisk, så det är bara att hugga in.

Fisken blir som godast när man lägger hela fisken på grillen. Det enda man behöver göra är att skåra fisken och smeta på lite olja, salt och peppar. Om man vill ge fisken väldigt citronig smak kan man dessutom trycka in ett par citronskivor i skårorna. Fisken grillas sedan mellan fem och 10 minuter på var sida. Servera på ett tjusigt fat från Marimekko eller House Doctor för extra trevlig stämning runt köksbordet.

Om man nu föredrar lite mer komplexa smaker så kanske citron, salt och peppar inte är tillräckligt för att tillfredsställa smaklökarna. Man kan krydda med färska örter, vitlök, smör och torkade kryddor som dragon och vitlökssalt till sitt hjärtas behag. Servera med hemmagjort kolsyrat vatten om du har en  Sodastream kolsyremaskin eller kanske en kall öl eller ett glas vitt vin.

Vad ska man då äta till fisken? Potatismos passar otroligt bra med grillad hel fisk, men annars fungerar det också utmärkt med kokt potatis. Klicka på lite smör och servera med en citronklyfta så blir gästerna nöjda. Men en sak är säker: grilla din fångst eller stek den i ugnen för bästa resultat. Det bara smälter i munnen.