Halmstad – en bra destination för fiske

Posted On By david

Att fiska är avkopplande och mycket rofyllt, dessutom är den en aktivitet som kan utföras året om. Du behöver bara hitta ett passande vattendrag, vik eller sjö som har möjlighet att ge dig en bra fångst.

En destination för fiske som ofta glöms bort är områdena kring Halmstad. Här hittar du bland annat vattendragen Viskan, Nissan, Lagan och Ätran. Dessutom hittar du både större och mindre sjöar i Halland som du kan fiska i. Så vilken typ av fisk kan du fånga och vad ska du tänka på inför din fiskeresa?

Anpassa dina fiskeredskap beroende på vattendrag

Skogen och markerna kring Halmstad är väldigt varierande vilket innebär att du också kan räkna med en varierad fångst beroende på vilket vattendrag eller sjö som du besöker. Det är viktigt att du anpassar medtagen fiskeutrustning på vart du planerar att fiska och också vilken typ av fångst du riktar in dig på. Samt att du har med dig rätt drag och accessoarer. En skön stol och möjlighet att laga mat ute i naturen är helt klart också en stor bonus.

Vattendraget Ätran lämpar sig extra bra för klassiskt laxfiske, medans Lagan ger bättre förutsättningar för att du även ska kunna fånga Öring.

Platser att bo i Halmstad

Men när du ändå befinner dig i området, varför i boka in dig på hotell halmstad. Det finns ett mycket stort utbud av mysiga hotell som ligger i närheten till de flesta platser för fiske och du kan därför välja en som faller dig i smaken och vara fullt utvilad inför ditt fiskeäventyr.