När inte ens fiskestugan ger dig avslappning

Har fiskestugan alltid varit din plats där du känner att du kan slappna av och vara dig själv till 100 %, och så helt plötsligt känns det inte alls lika avslappnande när du är där? Sådana perioder kan komma och gå för alla. En plats som vi älskar och känner oss trygga på kan också kännas som en stressande plats som vi bara vill ifrån.

När din fiskestuga inte ger dig avslappning längre kan det vara bra att byta plats. Det betyder dock inte att fiskestugan aldrig mer kommer vara din plats att slappna av på. Olika ställen gör sig olika bra i olika stunder i livet, och hur svårt det än kan kännas när förändringen väl inträffar så är detta en av de sakerna som gör livet så härligt.

Testa de mest vanliga ställena

Om du inte har en aning om vilken annan plats som kan ge dig samma effekter som fiskestugan förr kunde kan du börja med att testa på de platser som är vanligt för andra att bli avslappnade på. Det kan till exempel vara ett spahotell i Sverige – ett spa är ju till för att människor ska koppla av.

Du kan även testa nya saker om du känner att fiske inte är din form av avslappning just nu. Kanske är köket den plats där du kan slappna av och tänka på annat? Testa att exempelvis blanda ihop något i olika blenders och se om det hjälper dig att slappna av. Försök fokusera på det du gör här och nu och stöt bort andra tankar – det kan hjälpa rätt mycket.