Förbered dig inför fisketuren

Posted On By david
Efter en dag på sjön så är det troligt att du kommer hem med en ganska rejäl fångst. Men även den mest inbitne fiskaren har inte alltid koll på hur man tillagar fisken. Framför allt om du har en ganska varierad fångst så skiljer sig också tillagningssättet markant. Så vi ger dig lite tips på hur du tillagar fisken, vad du ska tänka på och vad du kan servera till.

Vart ska du åka?

De allra bästa förutsättningarna får du om du planerar allting som du ska ta med beroende på vart du ska åka och fiska. Dels kommer destinationen att avgöra vilken typ av utrustning som du bör ta med dig och även ofta vilket typ av väder som du kan tänkas behöva förbereda dig inför.

Det är alltid en fördel att ta med sig ombyte ifall du skulle råka hamna i vattnet eller ifall du skulle överraskas under dagen av plötsligt regn. Det blir inte någon särskilt härlig fisketur om du måste sitta och frysa.

Hur länge ska du vara ute?

Dina förberedelser måste också baseras på hur länge du planerar att vara ute. Visst har du alltid möjlighet att justera planerna beroende på hur mycket napp du får. Om du har fyllt hinken tidigt under dagen, kanske du känner dig nöjd med dagens fångst och kan åka hem lite tidigare. Det är bra om du tar med dryck och mat så att du håller dig för hela dagen och om du planerar en eventuell övernattning intill sjön måste du också ta med saker för detta.