Så tar du hand om grillen

Posted On By david

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur du grillar din fångst till perfektion. Det jag inte hade med i det inlägget var vikten av att rengöra och skydda sin grill. Är inte grillen ren, fräsch och hel kommer den inte att fungera som den ska, och utan en fungerande grill går det inte att få till den där perfekta smaken och konsistensen som fisken ska ha. För att din grill ska hålla sig bra så länge som möjligt ger jag dig mina bästa tips om du du tar hand om och skyddar grillen nedan!

Rengör efter varje användning

Det är en självklarhet att man diskar sin stekpanna efter varje användning. Något som dock inte är lika självklart är att man rengör grillen efter varje användning. Däremor är detta något man bör göra – för att få det bästa resultatet behöver grillen rengöras och rensas efter varje gång. Du behöver inte alltid genomföra en grovstädning, men du bör i alla fall städa undan rester och rengöra gallret för att hålla den fräsch inför nästa användning.

Grillöverdrag

Skydda din grill med ett grillöverdrag de stunder du inte använder den. Även på vintern när grillen står i ett förråd eller garage är detta bra att dra på. Ett grillöverdrag skyddar mot fukt, slitage, insekter och liknande som i sin tur kan påverka grillens funktion. Detta är extra viktigt om du inte har ett lock på grillen. Dock bör även locket skyddas, så se till att klä på överdraget oavsett hur din grill ser ut och var den står.

Använd bra produkter

För att grillen ska bli ren krävs det att du använder rena och hela hjälpmedel och produkter. Använd sprayer eller andra blandningar som är avsedda att användas till grillar, och använd borstar, skrapor och andra städredskap som fortfarande är hela och funktionella. Detta kommer göra stor skillnad både för resultatet och för rengöringsprocessen i sig.