Fiska tillsammans med barn

Fiska tillsammans med barn

Hur kommer man igång och fiskar med barn? Det är viktigt att till och börja med aldrig tvinga på något intresse utan låta det växa fram i lugn och ro. Ett sätt kan vara att låta barnet välja ut vackra naturbilder och inreda sitt rum med. Kanske finns det där häftiga fiskar som fångar intresset och det på så sätt går att introducera bit för bit.

Egen fiskeutrustning kan också locka till ett intresse att använda och prova på. Låt barnet få kasta med sitt fiskespö ute i trädgården till och börja med, lära sig hur det fungerar. Det går sedan att ta med dom på kortare turer där de inte hinner tröttna om tiden går för långsamt.

Berätta om olika metoder att fiska, kasta, meta eller pimpla om det är vinter. Genom att involvera barnet i de möjligheter som finns och låta de själva göra aktiva val kommer det också att bli roligare. Att ge sig ut och leta mask till att meta kan bara i sig vara ett äventyr som gör hela utflykten ännu mer spännande. Låt barnen vara med och gräva och plocka upp maskarna!