Categories
Uncategorized

Gör fisket till ett äventyr

Hur gör man egentligen på bästa sätt för och locka med sig en familj som är ointresserad av fiske på turen? Gör det till ett spännande äventyr istället. Är fisket i närheten går det och åka dit redan i förväg. Lägg ut små skatter och rita kartor eller hitta på ledtrådar som kommer hjälpa barnen att hitta dessa. Under tiden de letar är det lätt och ha ett flöte i vattnet i väntan på att fisken kommer och nappar. Få barn kan motstå en så spännande utmaning, framförallt efter löfte om riktiga skatter.

Att ta med god mat och dryck att locka med kan också göra turen mycket lättare. Är det mitt i veckan går det och muta med lite godis eller glass, något utöver det vanliga helt enkelt. Då blir det en positiv upplevelse att komma ut och ha det gott en stund tillsammans med sina föräldrar. Bli lite extra bortskämd, och vem vet, tillslut kan ett fiskeintresse faktiskt växa fram.

Alla barn är olika och några roar och aktiverar sig själv direkt, andra behöver lite hjälp på traven för att komma igång. Föräldrar känner bäst sina egna barn och kan utifrån det anpassa aktiviteter som de kommer och tycka om. Ta inspiration från andra föräldrar eller hitta på egna saker. Kanske det är något som man själv gjorde när man var barn, som det nu är dags för sina egna barn och upptäcka. Ett roligt äventyr vill alla ändå vara med på!